Tack alla fantastiska människor!! Nästan 50 000 SEK under 2013!!

Barndiabetesfondens tidning Sticket kom i förra veckan och där fanns riktigt glädjande läsning! Vi vill rikta ett riktigt stort tack till alla er som deltagit i olika lopp under Team Tappra Barns namn och den vägen samlat in pengar till forskningen. Också ett jättetack till alla ni som köpt motionskläder – utan er hade vi inte synts så mycket som vi gjort under året och ett stort tack till våra samarbetspartners som under 2013 bidragit med pengar och material som gjort stor skillnad för oss. Under 2013 har vi alla tillsammans lyckats samla in smått fantastiska 49 813 SEK. Detta gör att Team Tappra Barn under de 2 år som vi varit igång kunnat bidra med mer än 80 000 SEK till forskningen kring typ 1 diabetes.

”Team Tappra Barn – raising money, raising awareness” – det känns verkligen som vi når båda de visioner som vi satte upp i slutet av 2011! Jättestort tack till alla som bidragit på ena eller andra sättet under dessa år!!

Under 2014 kommer vi fortsätta jobba med att hitta nya former och utveckla Team Tappra Barn. Vi kommer inte ta fram nya kläder under 2014 men börjar nu under våren att söka samarbetspartners för en ny kollektion med kläder inför vintern 2014 och säsongen 2015. Vi har bland annat fått önskemål om att ta fram träningslinnen och lite mer gymkläder. Mer om det senare under året.

Vasaloppsveckan

På fredag startar Vasaloppsveckan och detta år kommer vi köra många lopp. Albin fyller 12 och får för första gången köra Kortvasan. Naturligtvis kör han för Team Tappra Barn och Barndiabetesfonden. Han har själv satt målet och han har bestämt sig för att köra de 30 kilometrarna mellan Oxberg och Mora på under 4 timmar och med lite stöd och sponsring har han lovat att köra extra hårt! Förutom Kortvasan kommer han och Oscar att köra Ungdomsvasan med målet att slå sina PB och bli bästa skåningar i respektive åldersklass!

Förutom dessa lopp så kommer Team Tappra Barn vara representerade i Tjejvasan av Ulrika som siktar på att slå sin bästa tid från 2012 dvs. 2:32 samt att Johan kommer köra Öppet Spår nu på söndag och Vasaloppet nästa söndag. Målet är att försöka slå tiden från 2012 dvs. 7 timmar och 42 minuter.

Vill du stöta åkarna i Team Tappra Barn så gör som tidigare dvs. skicka ett mail med vem du vill stötta eller utmana och efter loppet, då resultatet är klart, så sätter du in pengarna på Brandiabetesfondens BG 900-0597 och märker inbetalningen med Team Tappra Barn.

Med vänlig hälsning och hopp om bra före

Albin, Oscar, Ulrika & Johan

P.S I och med att intresset för skidkläder i Team Tappra Barns design var så litet kommer vi istället köra i Robin Bryntessons Sockertopps-kläder – rosa och svart!

20140217_135514 (2)

Clas “målade” i Amsterdam

Clas_01

För dryga 2 veckor sedan sprang vår fantastiske vän Clas Carlbom Amsterdam marathon. Detta var Clas allra första marathon och han har tränat hårt under en längre tid för kunna göra ett så bra lopp som möjligt. Clas bestämde sig för att han ville springa marathonet för Team Tappra Barn och genom en utmaning av nära och kära samla in pengar till Barndiabetesfonden.

Clas egna tankar kring loppet var:

En reflektion jag inte kan låta bli att göra är ändå att även om själva loppet inte var helt utan vedermödor så är det bara toppen på det “isberg” av alla de kilometrar som totalt passerats för att nå målet där på bortre långsidan av Olympiastadion i Amsterdam. Man kan på ganska goda grunder hävda att loppet faktiskt var 1250 + 42 km.

Tack vare Clas initiativ så kunde han, då han passerade mållinjen på Amsterdams Olympiastadion, inte bara nöjt konstatera att all träning gjort att han kunde fullfölja och genomföra ett marathon på ett alldeles strålande sätt utan att han också, tillsammans med vänner och bekanta, bidragit med inte mindre än 3 000 SEK till diabetesforskningen!! Fantastiskt bra gjort! Vi tackar och bockar för ditt engagemang, Clas, och gratulerar samtidigt till din fantastiska insats!

Clas01

 

Nu går de sista löpartröjorna!

Är du utan Team Tappra Barn tröja och vill ha en? Då är det dags att höra av sig nu. Vi har endast en tröja kvar per storlek förutom i damtröjan M där vi har någon extra. Just nu vet vi inte när nästa beställning kommer att ske men det blir tidigast under våren 2014. Så hör av dig snabbt till johan@teamtapprabarn.se. Först till kvarn gäller!!wpid-20130508_182355.jpg

Intresse för skidkläder

Vintern närmar sig och rullskidorna har kommit fram här nere i södern. Vi tänkte kolla upp om det finns intresse för att ta fram ett längdskidställ till förmån för Barndiabetesfonden inför Vasaloppet 2014 och andra tävlingar i vinter. Det krävs att vi blir några stycken för att det skall fungera beställa från vår leverantör. Hör av er till johan@teamtapprabarn om ni är intresserade.

Till Lidingölöpare

Nu är samtliga tröjor från senaste beställningsomgången utskickade sedan några dagar tillbaka. Alla ni som beställde tröjor till Lidingöloppet skall nu ha fått dem med posten. Skulle vi ha missat så att någon saknar sin tröja så hör av er omgående då sista chansen att hinna få fram den innan Lidingöhelgen är imorgon torsdag.

Klassiska 9 mil i Cykelvasan

Minst tre stycken cyklister i TTB:s blåa kläder syntes i skogarna mellan Sälen och Mora när de 9 klassiska milen skulle avverkas i mitten av augusti. Dels bröderna Per och Björn som inte bara tog sig i mål utan även fixade till över 1000 kr till Barndiabetesfonden via lite egna sponsorer. På stigarna syntes även Martin som cyklade enormt bra och tog sig i mål som 17:e man i motionsklassen med en snitthastighet på över 28 km/h. Tack för ni ställde upp och fantastiskt bra jobbat!!

1082457_10151651728723248_910277856_n 1174291_10151651728733248_1765112200_n M. Kalmlund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Angela Berg och HappyMtb.org

 

Karl sprang hem högvinsten i Stockholm Halvmarathon

Förra lördagen startade dryga 17 000 löpare för att springa 21 km på gatorna i Stockholms innerstad. En av alla dessa motionärer var Karl Jenelius som sprang i Team Tappra Barns kläder. Inte nog med att Karl genomförde loppet på ett strålande sätt och gick i mål på lite dryga 2 timmar, 6 minuter snabbare än förra året, utan när han passerade mållinjen hade han dessutom samlat in och bidragit med hela 4 200 kr till Barndiabetesfonden. Karl hade gjort upp med sponsorer som skänkte pengar per kilometer om han tog sig i mål vilket han naturligtvis gjorde! En alldeles fantastisk insats av Karl och hans sponsorer!! Vi tackar, bockar och hurrar för ett strålande väl genomfört lopp!

IMG_0304 IMG_0306