Vasaloppsveckan

På fredag startar Vasaloppsveckan och detta år kommer vi köra många lopp. Albin fyller 12 och får för första gången köra Kortvasan. Naturligtvis kör han för Team Tappra Barn och Barndiabetesfonden. Han har själv satt målet och han har bestämt sig för att köra de 30 kilometrarna mellan Oxberg och Mora på under 4 timmar och med lite stöd och sponsring har han lovat att köra extra hårt! Förutom Kortvasan kommer han och Oscar att köra Ungdomsvasan med målet att slå sina PB och bli bästa skåningar i respektive åldersklass!

Förutom dessa lopp så kommer Team Tappra Barn vara representerade i Tjejvasan av Ulrika som siktar på att slå sin bästa tid från 2012 dvs. 2:32 samt att Johan kommer köra Öppet Spår nu på söndag och Vasaloppet nästa söndag. Målet är att försöka slå tiden från 2012 dvs. 7 timmar och 42 minuter.

Vill du stöta åkarna i Team Tappra Barn så gör som tidigare dvs. skicka ett mail med vem du vill stötta eller utmana och efter loppet, då resultatet är klart, så sätter du in pengarna på Brandiabetesfondens BG 900-0597 och märker inbetalningen med Team Tappra Barn.

Med vänlig hälsning och hopp om bra före

Albin, Oscar, Ulrika & Johan

P.S I och med att intresset för skidkläder i Team Tappra Barns design var så litet kommer vi istället köra i Robin Bryntessons Sockertopps-kläder – rosa och svart!

20140217_135514 (2)

Clas “målade” i Amsterdam

Clas_01

För dryga 2 veckor sedan sprang vår fantastiske vän Clas Carlbom Amsterdam marathon. Detta var Clas allra första marathon och han har tränat hårt under en längre tid för kunna göra ett så bra lopp som möjligt. Clas bestämde sig för att han ville springa marathonet för Team Tappra Barn och genom en utmaning av nära och kära samla in pengar till Barndiabetesfonden.

Clas egna tankar kring loppet var:

En reflektion jag inte kan låta bli att göra är ändå att även om själva loppet inte var helt utan vedermödor så är det bara toppen på det “isberg” av alla de kilometrar som totalt passerats för att nå målet där på bortre långsidan av Olympiastadion i Amsterdam. Man kan på ganska goda grunder hävda att loppet faktiskt var 1250 + 42 km.

Tack vare Clas initiativ så kunde han, då han passerade mållinjen på Amsterdams Olympiastadion, inte bara nöjt konstatera att all träning gjort att han kunde fullfölja och genomföra ett marathon på ett alldeles strålande sätt utan att han också, tillsammans med vänner och bekanta, bidragit med inte mindre än 3 000 SEK till diabetesforskningen!! Fantastiskt bra gjort! Vi tackar och bockar för ditt engagemang, Clas, och gratulerar samtidigt till din fantastiska insats!

Clas01

 

Nu går de sista löpartröjorna!

Är du utan Team Tappra Barn tröja och vill ha en? Då är det dags att höra av sig nu. Vi har endast en tröja kvar per storlek förutom i damtröjan M där vi har någon extra. Just nu vet vi inte när nästa beställning kommer att ske men det blir tidigast under våren 2014. Så hör av dig snabbt till johan@teamtapprabarn.se. Först till kvarn gäller!!wpid-20130508_182355.jpg

Klassiska 9 mil i Cykelvasan

Minst tre stycken cyklister i TTB:s blåa kläder syntes i skogarna mellan Sälen och Mora när de 9 klassiska milen skulle avverkas i mitten av augusti. Dels bröderna Per och Björn som inte bara tog sig i mål utan även fixade till över 1000 kr till Barndiabetesfonden via lite egna sponsorer. På stigarna syntes även Martin som cyklade enormt bra och tog sig i mål som 17:e man i motionsklassen med en snitthastighet på över 28 km/h. Tack för ni ställde upp och fantastiskt bra jobbat!!

1082457_10151651728723248_910277856_n 1174291_10151651728733248_1765112200_n M. Kalmlund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Angela Berg och HappyMtb.org

 

Göteborgsgirot

Igår körde Team Tappra Barn Göteborgsgirot – ett nystartat stadslopp genom många av Göteborgs olika stadsdelar. Banan var tuff och lite knixig med en hel del folk utmed banan som hejade på oss i det fina vädret. Roligt att hålla sig inne i stan för en gångs skull! Tack Linda och Jesper för att ni valde att köra i Team Tappra Barns kläder!    IMG_6340 IMG_6342 IMG_6367 IMG_6416 IMG_6430

2013 års Team Tappra Barn kläder

Nu är designen av 2013-års kläder i det närmaste klar. Under morgondagen har vi för avsikt att skicka iväg den första beställningen. Vill du ha men inte beställt – hör av dig under morgondagen så löser vi det. Storlekstabell finns längre ner på sidan. Där det inte står dammodell så är det unisexmodell som gäller.

Snart är våren här och all härliga motionslopp drar igång! Se till att beställa så att du får dem i tid innan loppen.

Design-Löpartröja-2013Design-Löpartights-2013Design-Cykeltröja-2013

Design-BIBShorts-2013

 

Löpartröja: 275 kr varav 80 kr går till Barndiabetesfonden

Finns i unisex- och dammodell

 

Löpartights: 375 kr varav 100 kr går till Barndiabetesfonden.

 

 

Cykeltröja: 600 kr varav 100 kr går till Barndiabetesfonden

 

 

Cykelbyxa: 600 kr varav 100 går till Barndiabetesfonden

Finns i en dammodell utan hängslen.

 

 

 

 

Med reservation för mindre ändringar både vad det gäller design och pris på kläderna. Leveranstid: minst 6 veckor

Portokostnad tillkommer.

Allt arbete med Team Tappra Barn är helt ideellt så priserna ovan är, förutom bidragen till Barndiabetesfonden, enbart produktionspriser.

Löpartröjan – nu även i dammodell

Vi kommer kunna sälja 2013 års löpartröja i dammodell – lite mer skuren än unisexmodellen. Nedan finns storleksguiden för dammodellen. Precis som för unisex storlekarna är kroppsmåtten angivna i cm. Om ditt kroppsmått är mellan två storlekar, välj en mindre storlek för en tightare passform eller en större storlek för en lösare passform.

För barnstorlekar gäller unisexmodellen från 130 centilong.

Damstorlekar

 

 

Vasaloppet

Imorgon kör vi för Team Tappra Barn och forskningen kring Typ-1 diabetes! Följ oss gärna, startnr 8040 och 17152. Tack alla som stöttar och bidrar!!