Sista simpasset inför helgen

Idag genomförde vi det sista träningspasset inför Vansbrosimningen. Vi testade på att simma i det kalla vattnet här i Dalarna. Det kändes lite konstigt och rejält kallt! Nu är det bara att hoppas på att väderleksprognosen inte slår in då de talar om rejäla regnmängder under lördagen och söndagen. Frågan är om vi måste sova med våtdräkterna på….

20120706-015958.jpg

Tidningen Sticket

Det var jätteroligt att tömma posten igår och läsa om att Team Tappra Barn uppmärksammades i Barndiabetesfondens egen tidning Sticket. Uppmärksamhet är motiverande och nu kör vi på mot nya mål. Ulrika har precis startat i Tjejvättern och vi håller tummarna för att hon får en härlig förmiddag och att hon kör så det ryker när hon passerar stenen i Rök efter 55 km. Under 4 timmar är målet!

Dags för sista dagen med träning sedan vila

Träningen har flutit på bra för både Ulli och mig under de senaste dagarna. Ulli gjorde nog sitt sista tuffa pass i dag – 20 km kuperad terräng i och omkring Funäsdalen. Blåsten gör att vi är lite begränsade i var vi kan åka då det mesta driver igen, men vi har hittat ett spår nere i Funäsdalen som är riktigt bra. Kuperat och snabbt med några riktigt härliga utförskörningar.

Ulli kommer inte att lämna in sina skidor för vallning, det finns inte tid för det utan vi experimenterar oss fram under veckan. Som prognosen ligger just nu så verkar vi få samma väder imorgon som den prognos som ligger för Sälen och Mora på lördag. Jag gissar att Ulli kommer ha ca -2 grader i starten kl. 1130 och att det kommer vara 0 eller +1 grad i Mora. Svårt att valla med andra ord. Troligtvis blir det att komplettera vallaboxen med en ny fästvalla. För min del ser det ut att bli lite kallare men jag funderar på att ev. lämna in mina skidor i Mora för vallningshjälp – men det beror på vädret. Det är ju några dagar kvar och riktigt säkra prognoser har vi väl inte förrän på torsdag eller fredag.

/Johan

Långsam simning igår fick sin förklaring idag

Simpasset på Aq-va-qul igår gick ovanligt trögt och var jobbigt. Jag trodde att det berodde på att jag hoppade över simningen förra veckan men i morse förstod jag varför. Jag vaknade med ont i halsen och näsan har runnit utan förvarning hela dagen. Nu gäller det att ta det lugnt ett tag fram över och försöka sova ordentligt.