Tack alla fantastiska människor!! Nästan 50 000 SEK under 2013!!

Barndiabetesfondens tidning Sticket kom i förra veckan och där fanns riktigt glädjande läsning! Vi vill rikta ett riktigt stort tack till alla er som deltagit i olika lopp under Team Tappra Barns namn och den vägen samlat in pengar till forskningen. Också ett jättetack till alla ni som köpt motionskläder – utan er hade vi inte synts så mycket som vi gjort under året och ett stort tack till våra samarbetspartners som under 2013 bidragit med pengar och material som gjort stor skillnad för oss. Under 2013 har vi alla tillsammans lyckats samla in smått fantastiska 49 813 SEK. Detta gör att Team Tappra Barn under de 2 år som vi varit igång kunnat bidra med mer än 80 000 SEK till forskningen kring typ 1 diabetes.

”Team Tappra Barn – raising money, raising awareness” – det känns verkligen som vi når båda de visioner som vi satte upp i slutet av 2011! Jättestort tack till alla som bidragit på ena eller andra sättet under dessa år!!

Under 2014 kommer vi fortsätta jobba med att hitta nya former och utveckla Team Tappra Barn. Vi kommer inte ta fram nya kläder under 2014 men börjar nu under våren att söka samarbetspartners för en ny kollektion med kläder inför vintern 2014 och säsongen 2015. Vi har bland annat fått önskemål om att ta fram träningslinnen och lite mer gymkläder. Mer om det senare under året.

Intresse för skidkläder

Vintern närmar sig och rullskidorna har kommit fram här nere i södern. Vi tänkte kolla upp om det finns intresse för att ta fram ett längdskidställ till förmån för Barndiabetesfonden inför Vasaloppet 2014 och andra tävlingar i vinter. Det krävs att vi blir några stycken för att det skall fungera beställa från vår leverantör. Hör av er till johan@teamtapprabarn om ni är intresserade.

Karl sprang hem högvinsten i Stockholm Halvmarathon

Förra lördagen startade dryga 17 000 löpare för att springa 21 km på gatorna i Stockholms innerstad. En av alla dessa motionärer var Karl Jenelius som sprang i Team Tappra Barns kläder. Inte nog med att Karl genomförde loppet på ett strålande sätt och gick i mål på lite dryga 2 timmar, 6 minuter snabbare än förra året, utan när han passerade mållinjen hade han dessutom samlat in och bidragit med hela 4 200 kr till Barndiabetesfonden. Karl hade gjort upp med sponsorer som skänkte pengar per kilometer om han tog sig i mål vilket han naturligtvis gjorde! En alldeles fantastisk insats av Karl och hans sponsorer!! Vi tackar, bockar och hurrar för ett strålande väl genomfört lopp!

IMG_0304 IMG_0306

Marie sprang MalmöMilen för Team Tappra Barn

För en vecka sedan gick MalmöMilen av stapeln och Marie Malmberg avverkade milen till förmån för Barndiabetesfonden och Team Tappra Barn. Marie hade lyckats med bedriften att få ihop flera sponsorer så när hon passerade mållinjen så hade hennes lopp bidragit med runt 3000 kr till forskningen kring Typ 1 diabetes. Alldeles fantastiskt bra jobbat Marie!!

Marie Malmberg

Knappa 21 000 SEK

Tack alla ni som varit med och lyft fram Barndiabetesfonden och ”RUN TO STOP DIABETES” i motionslopp och motionsspår under våren och försommaren. Tillsammans har ni och Team Tappra Barns samarbetspartners gjort att vi i dagarna kan skicka in knappa 21 000 SEK till Barndiabetesfonden!! Det är ca 3 gånger så mycket som förra årets tröjförsäljning bidrog med!!

Vi har nu nästan sålt slut på de dryga 100 motionsplaggen som vi beställde i första omgången och vi förbereder oss nu för att göra en tilläggsbeställning. Vi kommer att skicka in beställningen i slutet av juni så har du inte beställt i första omgången så gör en förhandsbeställning, så är du säker på att inte missa årets sista beställning.  Hjälp oss sprida detta så att vi kan beställa ordentligt med tröjor även denna andra omgång!

Små, små steg….

I vår soffa för någon vecka sedan:

-Pappa, kan jag låna miniräknaren?

- Javisst, den ligger på skrivbordet där ute.

- Pappa, visst är det 365 dagar på ett år?

- Japp, det är det – förutom skottår då vill säga.

- Pappa, vet du – då har jag tagit nästan 12 000 sprutor sen jag fick diabetes.

Vi är nog många diabetesföräldrar som skulle göra vad som helst för att byta med våra barn men tyvärr funkar det ju inte så. Vi kan bara göra allt som står i vår makt för att ge våra barn en så bra behandling som det bara går och förbereda dem för den dag då de själva skall ta ansvar för sjukdomen.

Men jag tror vi kan göra lite mer än så, faktiskt? – Ja, jag tror att vi tillsamman kan göra det! Genom att många personer gör små, små insatser så blir de totala rörelserna väldigt stora till slut. Det finns ett kinesiskt ordspråk som säger att ”jag tar så små steg så jag tror att jag kommer kunna gå mycket långt”! Personligen tror jag att det är detta det handlar om i kampen om att samla in pengar – att vi alla drar vårt lilla strå till stacken och att vi gör det i så små steg så att vi orkar hålla på riktigt länge. Tänk er ett större kvarnhjul eller svänghjul – det tar väldigt mycket kraft i början för att få det i rörelse och det går sakta, sakta men efter hand när det är i rörelse så går det enklare och enklare, snabbare och snabbare. Det finns andra fonder och organisationer som är fantastiskt duktiga när det gäller att samla in pengar och jag kan inte annat än att se dem som förebilder. Jag är övertygad om att deras resultat inte har kommit till över en natt utan att det är resultatet av många dedikerade människors idoga arbete under många år. Idéerna har säkert varit många där vissa fungerat jättebra och slagit väl ut medans andra inte fungerat alls. Vissa idéer har varit små till en början och kanske kommit till mer av en slump men som sedan blommat ut och idag är aktiviteter som genererar stora summor till forskningen på olika områden.

Vi kommer att fortsätta vårt arbete kring Team Tappra Barn och kommer att fortsätta jobba för att mer pengar skall kunna samlas in till Barndiabetesfonden. Vi har lite nya tankar och idéer inför 2014 som vi kommer att börja jobba på under sommaren så håll ögon och öron öppna – någon av dem kanske blommar ut och forsätter generera pengar till forskningen kring Typ 1 diabetes. Har du tankar på aktiviter som vi tillsammans skulle kunna göra så tveka inte att höra av dig!

Till dess vill vi tillönska alla en riktigt skön och härlig sommar!

Ett paket kom lastat….

med kläder. :-D

image

Vi skickar ut under helgen och hoppas att alla som beställt har dem i början av nästa vecka. Har du inte beställt så har vi tagit hem lite extra så hör av dig. Löparkläder finns i alla storlekar medan cykelkläder är begränsat till M och L.

image

image