En elitidrottande förebild!

 

Det var ett tag sedan jag var inne och skrev och det beror mest på att tiden ägnats åt annat. (läs julstök :-) ) Träningen flyter på bra och idag gjorde jag de snabbaste kilometrarna på rullskidorna så här långt.12,7 mil har det blivit totalt och idag kändes det riktigt, riktigt  bra. Om det inte hade varit för vädret vi haft i Skåne den senaste tiden så skulle det nog ha varit några kilometer till. Var ute och försökte i går men då var sidvinden så kraftig att stavarna hamnade lite varstans – ingen kul upplevelse så jag vände och tog mig så sakteliga hem. I övrigt börjar det märkas att intervallträningen gör nytta, jag har satt nytt PB på 5 km med 5:10 i genomsnitt per kilometer, och tur är väl det för annars hade det varit svårt att jaga runt 400-metersbanan med pannlampan lysande i decembermörkret. Nu ser jag dock fram emot att få testa på riktig snö snart. Kollar man på SMHI:s snödjupskarta så närmar det sig men risken är att vi får ta oss en bit upp i Småland för att få bra spår.

En dag som idag kan jag inte låta bli att skriva några rader om Robin Bryntesson – skidåkare i svenska skidlandslaget! Robin fick diabetes då han var 17 år och gick på skidgymnasiet men detta har inte stoppat hans strävan att bli världens bästa skidåkare. Robin är verkligen ett otroligt gott exempel på att inget är omöjligt när man har diabetes – inte ens att bli nr 12 i Vasaloppet! Jag följer med glädje Robin på Twitter och när jag imorse läste hans twittrande från 04:47, natten innan världscuptävlingen i Davos, så förstärks bara bilden av vilken förebild han är för alla idrottande barn och ungdomar med diabetes. Han skrev:

“2,2. Vilket bara en diabetiker kan förstå :-( Nu får vi se om “rutinen” hjälper. #blodsockret”

Elitidrott handlar ju mycket om att känna sin kropp och som elitidrottande diabetiker tvingas du lära dig ännu lite mer om hur den reagerar på olika situationer, kost och motion. Att göra detta i en omgivning där alla andra också är världsmästare på detsamma, vare sig de heter Northug, Jönsson eller Petukhov, är stort! Jag kommer att fortsätta följa Robins framfart framöver, både i spåret och på nätet. Vill du läsa mer om Robin och hur han ser på sin sjukdom så besök hans hemsida på http://www.bryntes.se.

Facebook Twitter Email