Twitter – 78000 barn & Stråkenloppet

Nåddes idag av ett meddelande på twitter från DiabetesDaily om att 78000 barn i världen årligen insjuknar i Typ 1 diabetes. Vad som inte stod i meddelandet var att 0 st. av dessa 78000 barn botas från sin sjukdom. Det som inte heller stod i meddelandet var att vi idag inte har en susning om varför vissa barn får sjukdomen och inte andra. Tack vare detta lilla twittermeddelande så blev min strävan att bidra i denna kamp bara än starkare!

I helgen hade vi en riktig träningshelg inför kommande utmaningar -24 km längdskidträning i Ulricehamn på lördagen och Stråkenloppet i Mullsjö på söndagen. Fantastiskt att arrangörerna hade fått ihop en bana med tanke på den ringa snö som fallit i år – men det kostade några ordentliga repor i belaget på mina skidor. Får se om det blir mer snöträning innan det är dags för de verkliga loppen.

I senaste numret av Sticket, Barndiabetesfondens tidning, skrev professor Jonny Ludvigsson en mycket bra och tänkvärd ledare kring vad som krävs för att kunna bedriva en kvalitativ och långsiktig forskning kring barndiabetes. Läs den om du inte har gjort det – tyvärr har den inte kommit upp på Barndiabetesfondens hemsida ännu. Man kan väl sammanfatta det i att det behövs mer pengar och framförallt återkommande pengar för att kunna gå in i och garantera den långsiktiga forskningen som krävs för att komma närmre gåtans lösning. Här skall vi försöka bidra med vårt lilla strå till stacken. Det är med andra ord hög tid att gå ut till nära, kära, vänner och företag för att utmana dem inför stundande skidlopp. Själv tänkte jag anta utmaningen att mina “bidragsgivare” kanske kan tänka sig att dubbla beloppet till Barndiabetesfonden om jag fixar Öppet Spår under 8 timmar – känns som en bra utmaning för egen del! Vi kommer också att fortsätta jobba hårt för att vi skall bli fler som tillsammans under Team Tappra Barns fana kämpar i spåren för alla med barn- och ungdomsdiabetes! Vi borde kunna bli många fler som är beredda att kämpa för dessa 78000 nya barn som kommer att insjukna under bara det kommande året.

Ha det bra och träna på! Mvh Johan

Facebook Twitter Email