Små, små steg….

I vår soffa för någon vecka sedan:

-Pappa, kan jag låna miniräknaren?

- Javisst, den ligger på skrivbordet där ute.

- Pappa, visst är det 365 dagar på ett år?

- Japp, det är det – förutom skottår då vill säga.

- Pappa, vet du – då har jag tagit nästan 12 000 sprutor sen jag fick diabetes.

Vi är nog många diabetesföräldrar som skulle göra vad som helst för att byta med våra barn men tyvärr funkar det ju inte så. Vi kan bara göra allt som står i vår makt för att ge våra barn en så bra behandling som det bara går och förbereda dem för den dag då de själva skall ta ansvar för sjukdomen.

Men jag tror vi kan göra lite mer än så, faktiskt? – Ja, jag tror att vi tillsamman kan göra det! Genom att många personer gör små, små insatser så blir de totala rörelserna väldigt stora till slut. Det finns ett kinesiskt ordspråk som säger att ”jag tar så små steg så jag tror att jag kommer kunna gå mycket långt”! Personligen tror jag att det är detta det handlar om i kampen om att samla in pengar – att vi alla drar vårt lilla strå till stacken och att vi gör det i så små steg så att vi orkar hålla på riktigt länge. Tänk er ett större kvarnhjul eller svänghjul – det tar väldigt mycket kraft i början för att få det i rörelse och det går sakta, sakta men efter hand när det är i rörelse så går det enklare och enklare, snabbare och snabbare. Det finns andra fonder och organisationer som är fantastiskt duktiga när det gäller att samla in pengar och jag kan inte annat än att se dem som förebilder. Jag är övertygad om att deras resultat inte har kommit till över en natt utan att det är resultatet av många dedikerade människors idoga arbete under många år. Idéerna har säkert varit många där vissa fungerat jättebra och slagit väl ut medans andra inte fungerat alls. Vissa idéer har varit små till en början och kanske kommit till mer av en slump men som sedan blommat ut och idag är aktiviteter som genererar stora summor till forskningen på olika områden.

Vi kommer att fortsätta vårt arbete kring Team Tappra Barn och kommer att fortsätta jobba för att mer pengar skall kunna samlas in till Barndiabetesfonden. Vi har lite nya tankar och idéer inför 2014 som vi kommer att börja jobba på under sommaren så håll ögon och öron öppna – någon av dem kanske blommar ut och forsätter generera pengar till forskningen kring Typ 1 diabetes. Har du tankar på aktiviter som vi tillsammans skulle kunna göra så tveka inte att höra av dig!

Till dess vill vi tillönska alla en riktigt skön och härlig sommar!

Facebook Twitter Email